Facebook

LASSIE SA VRACIA

2DSDMP
Premiéra:2. júl 2020
Dĺžka:100 minút
Žáner:Rodinný, Dobrodružný

Najslávnejší filmový pes sa vracia do kín

Lassie, najslávnejší pes filmovej histórie, prichádza opäť na plátna kín. A spolu s ňou sa vracia aj úžasný príbeh o nerozlučnom priateľstve chlapca a jeho dlhosrstej kólie. Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť.

Florián a jeho pes Lassie sú známa dvojka po celom okolí. Nerozluční priatelia si nenechajú ujsť žiadne spoločné huncútstvo a užívajú si idylický život na vidieku. Keď ale Floriánov otec príde o prácu, rodina sa musí presťahovať do malého bytu, kam majú psy prísny zákaz. Verdikt je neúprosný – Lassie musí z domu preč. Ujme sa jej sympatický gróf a vezme ju na panstvo k Severnému moru na opačný koniec krajiny ako darček pre svoju vnučku. Na prvý pohľad by tu Lassie nemalo nič chýbať. Jej vernosť však nemá hraníc, takže len čo sa naskytne príležitosť, utečie a rozbehne sa naspäť domov za Floriánom. Vyráža na neuveriteľné psie dobrodružstvo, na ohromujúcu cestu cez celú krajinu, na cestu plnú prekážok, dobrých ľudí aj ľudí so zlými úmyslami. Hoci je od svojho kamaráta vzdialená niekoľko stovák kilometrov, Lassie nedokáže nič zastaviť. Pre všetkých má jasný odkaz: „Vraciam sa domov.“

Najnovšie spracovanie vychádza z pôvodnej poviedky Erica Knighta, ktorá stála na úplnom počiatku dnes už kultového fenoménu Lassie. Text s názvom Lassie sa vracia vyšiel v roku 1940 a ihneď si získal obrovskú popularitu. Rovnako ako prvé filmové spracovanie z roku 1943, v ktorom jednu z detských rolí stvárnila neskoršia hviezda filmového neba Elizabeth Taylor. Nesmrteľná postava Lassie sa vo filmoch, seriáloch či komiksoch v rozličných obmenách pravidelne vracia a v aktuálnom spracovaní pôvodného príbehu predvedie opäť nové kúsky. Lassie tak potvrdzuje, že žánre so psím hrdinom sú medzi divákmi už celé desaťročia nesmierne obľúbené a milujú ich všetky generácie filmových fanúšikov.

Trailery

Fotogaléria

Nájdi svoj film