Facebook

Srdcoví rebeli

2DČD12
Réžia:Marc Rothemund
Hrajú:Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss
Premiéra:20. september 2018
Dĺžka:104 minút
Žáner:Komédia, Dráma

Hviezda trilógie "Fakjú pán profesor" vo filme inšpirovanom skutočnými udalosťami.

Hrajú: Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss, Lisa Bitter, Jürgen Tonkel, Sebastian Gerold, Tesha Moon Krieg, Jo Kern, Lena Meckel, Karin Thaler, Joshua van Dalsum, Gerhard Wittmann  •  Réžia: Marc Rothemund  •  Scenár: Maggie Peren, Andi Rogenhagen

Predstaviteľ učiteľa z extrémne populárnej trilógie "Fakjú pán profesor" sa vracia do kín v ďalšej skvelej úlohe, vo filme plnom smiechu, ale aj dojatia. Ako nezodpovedný flákač Lenny dostane na zodpovednosť pätnásťročného chlapca Davida s vážne chorým srdcom. Dávidova prognóza hovorí, že svojich šestnástich narodenín sa už zrejme nedožije. Lenny pojme starostlivosť úplne po svojom, bez akýchkoľvek pravidiel. Ak má David umrieť mladý, nemá zmysel robiť domáce úlohy. Ale striptíz aspoň raz v živote vidieť musí!

Po ďalšom divokom večierku zaparkuje zbohatlícky flákač a playboy Lenny svoje fáro len tesne vedľa garáže, hneď na dno napusteného bazéna. A otcovi dôjde trpezlivosť. Koniec flákania, koniec míňania, koniec pohodového života. Lenny sa musí začať starať o pätnásťročného Dávida s ťažko chorým srdcom, ktorému podľa lekárov zostáva len pár mesiacov života. Dávid žije v sanatóriu a okrem operácií toho vlastne veľa nepoznal. V jednom momente sa tak stretnú dva úplne rozdielne svety, svet klubov, večierkov, alkoholu a krásnych žien so svetom nemocnice, liekov a operačných sál. S tým druhým svetom si ale Lenny veľmi starosti nerobí a začne sa o Dávida starať tak, ako jednoducho vie.

"Ste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pre ťažko chorého chlapca ideálne," počuje od krásnej lekárky. Rozhodne sa, že Dávid si musí užívať, kým môže. Ukradnúť auto, ísť na striptíz, do klubu, nakupovať samé blbosti. A potom si Dávid želá ešte jedno – chce sa zamilovať do nejakého dievčaťa. To je síce veľký oriešok, ale nečakané kamarátstvo už je tak pevné, že začnú pracovať aj na tom. Naplno, ako keby už nemalo byť žiadne zajtra. . čo sa napokon môže naozaj stať.

Svojím námetom pripomína film slávnu komédiu „Nedotknuteľní“, avšak o opisovaní nemôže byť reč. Srdcoví rebeli vznikli podľa skutočného príbehu a podľa knihy, ktorú jeden z priateľov napísal.

Trailery

Fotogaléria

Nájdi svoj film